Жителите на пет села в Искърското дефиле протестираха срещу рязкото поскъпване

...
Жителите на пет села в Искърското дефиле протестираха срещу рязкото поскъпване
Коментари Харесай

Жителите на пет села протестират срещу поскъпването на водата

Жителите на пет села в Искърското дефиле стачкуваха против внезапното повишаване на цената на водоподаването , заяви bTV, предава news.bg 

Хората от Зверино , Елисейна , Злидол , Оселна и Игнатица  протестират против увеличените си сметки за вода. Тя идва от планината по гравитачен път и минава през тръби, които самите поданици с непринуден труд са полагали преди години. Въпреки личните вложения, от 1,30 лева на кубик, цената на вода та ще се усили на повече от 2 лв. - прекомерно висока за този край цена.

Водните сдружения настояват, че са задължени от страната да изравнят цените навсякъде - без значение дали се употребяват помпи, или не. Освен това би трябвало да покриват направени вложения.

Преди 10 година имало обещания за промяна на остарелия тръбопровод, описаха жителите на петте села. До момента това никъде не се е случило напълно. Чуха се дори обвинявания, че шефът на ВиК-Враца е направил обилни усъвършенствания единствено в Оселна , където имал вила.

По информация на живущи има и правосъдни каузи, тъй като отчитането на водомерите се бави. По този метод на хората се постанова да заплащат по 5-600 лева вкупом.

Кметовете на селата, които са от разнообразни партии, поддържат митинга на съселяните си и упорстват за по-приемливи цени и по-голяма ангажираност на сдружението.

" Тези претенции не са политически ", акцентира кметът на Зверино Цанко Цонев. Ако не бъдат чути настояванията на хората, вложили тръбите за водопро вода си преди години, те ще блокират пътя през Искърското дефиле.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР